"Doar împreună putem avea un oraş curat!"
Acasă > Servicii > Amenajare şi întreţinere de spaţii verzi
 

Amenajare şi întreţinere de spaţii verzi

Picture 032Sectorul “Spaţii verzi” din cadrul RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de peste 60 de hectare, reprezentate de parcuri , grădini , scuaruri şi aliniamente stradale din Municipiul Oradea şi are ca beneficiar Primăria Municipiului Oradea.
Executăm lucrări de amenajare , întreţinere şi salubrizare a parcurilor şi zonelor verzi. Se execută lucrări de pregătire a solului în vederea plantării răsadurilor de flori, a arbuştilor, trandafirilor, etc. Se execută cositul gazonului , tuns gard viu de ligustrum şi buxus, tăieri de corecţie la arbori şi arbuşti , tăieri de lăstari , doborâri de arbori .
Anual se plantează în rondourile din municipiu sute de mii de răsaduri de flori , se amenajează zone verzi cu puieţi de arbori şi arbuşti, gard viu, etc.
În Municipiul Oradea s-ar impune amenajarea de noi zone verzi, cel puţin încă 60 ha pentru respectarea normelor de mediu, ca pentru fiecare locuitor să existe cel puţin 14 mp spaţiu verde.
Tot pentru amenajarea şi modernizarea zonelor verzi, exista în cadrul companiei un atelier mecanic care are ca sarcina întreţinerea şi confecţionarea de bănci din lemn cu picior de fontă, jocuri de copii, creearea de alei şi locuri de joacă pentru copii, împrejmuiri cu gard de stâlpişori şi lanturi şi intreţinerea mobilierului urban din parcuri prin repararea şi vopsirea acestuia ori de câte ori este necesar.
Modernizarea prestaţiilor de întreţinere parcuri şi zone verzi s-a realizat prin dotarea sectorului „spaţii verzi” cu maşini şi utilaje specifice activităţii, cum ar fi: maşina de săpat gropi ,drujbe, motoferăstraie, maşini de tuns gazon ,motocositori , automacara etc.
Ținând cont de faptul că Municipiul Oradea este situat la graniţa de vest a tării în apropierea punctului de frontieră, lângă staţiunea Băile – Felix, cu renume internaţional, se acordă o atenţie deosebita amenajării şi întreţinerii spatiilor verzi. Aceasta a dus pe parcursul anilor la crearea unei tradiţii cu specific local, care se materializează printr-o abundentă de mozaicuri, vaze,  jardiniere , covoare florale, cu o multitudine de specii şi soiuri şi o coloristică foarte